jump to navigation

Förmyndarpolitik februari 17, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Paternalism, Rättighetskränkningar.
trackback

Socialdemokraternas Barbro Sundback och Martin Nilsson samt liberalernas Christian Nordas och Lotta Wickström-Johansson har i stadsstyrelsen röstat nej till att tillåta en boxningsgala i Baltichallen, trots att fritidsnämnden gett sitt godkännande och trots att proffsboxning är tillåtet i lag på Åland.

Att socialdemokraterna säger nej är kanske förståeligt, men att liberaler gör det är lite konstigt. Och de finns även de inom socialdemokaterna som antagligen tycker som jag.

Vems rättigheter kränks av att en boxningsgala hålls i Baltichallen. Vem far illa av det? Boxarna? Om det finns någon som vill att boxningsgalan blir av är det väl dem. Publiken? Samma sak där. De av oss, till exempel jag, som tycker illa om boxning eller dem, också till exempel jag, som bor bredvid Baltichallen? Vad stör det mig att de har en boxningsgala tvärs över vägen? Jag avskyr boxning, men jag behöver som sagt inte titta.

Annonser

Kommentarer»

1. Fredrik Mikael Johannes - februari 18, 2007

”Vems rättigheter kränks av att en boxningsgala hålls i Baltichallen. Vem far illa av det? Boxarna?”

Frågan har som du själv inser inget med hur stadsstyrelsen (visst?) eller någon annan bland Ålands beslutsfattare resonerar. Folk i gemen har vant sig vid tanken att politikerjobbet handlar om att besluta om det som är ”bäst” för folk. Det handlar inte om rättigheter eller principer, bara om förmodade effekter. Det är utilitarism.

2. Carl-Anton Kivio - februari 18, 2007

Finns det inga stadgar som sager vilka aktiviteter som kan hallas i Baltichallen? For ovrigt ar det har beslutet en dusch pa den nyliberala kvarnen.

3. Fredrik Gustafsson - februari 18, 2007

Den enda stagan baltichallen borde ha är att den skall drivas enligt affärsmässiga principer. Om ett evenemang genererar mer intäkter än kostnader för hallen skall det godkännas, om inte skall det inte godkännas. Mycket enkelt.

Det där med att folk i allmänhet har vant sig vid tanken att det är detta som politiker bör syssla med är både ganska träffande och deprimerande. Tycker i allmänhet att denna paternalism som karakteriserar det Åländska politikerlivet, där politiker skall detaljstyra folks liv, är mycket irriterande. Att politiker skall bestämma hur folk skall leva (om de skall ha cykelhjälm, om de skall få boxas med varandra, osv)är något som konservativa och socialister håller på med, inte liberaler.

4. äkta liberal - februari 18, 2007

Vänsterblocket libbarna och sossarna har egen majoritet i stadens nämnder, stadsstyrelse och fullmäktige så en eventuell stadga för Baltichallen skulle garanterat också genomsyras av förbudsmentalitet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: