jump to navigation

Avskräckande exempel? mars 15, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Insändare.
trackback

I en insändare i Nya Åland (15.3) skriver riksdagskandidaten Camilla Gunell (s) att utvecklingen i Sverige sedan den nya borgerliga regeringen tillträdde bör tjäna som en tankeställare för oss som tänker rösta i det finska riksdagsvalet på söndag. Enligt Gunell lovade de nya Moderaterna en sak och levererade något annat.

Men vad var det nu den borgerliga regeringen lovade innan valet? Jo, att skapa fler jobb, bland annat genom att sänka skatten. Det var därför svenska folket röstade på de nya Moderaterna istället för Socialdemokraterna, eftersom den sittande vänsterregeringen misslyckats skapa nya jobb och lyfta folk ur arbetslöshet. Hur har det gått med detta löfte?

I januari månad detta år anmäldes 75.000 nya jobb till Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams) och samma siffra för februari var 86.000. Dessa är de högsta siffrorna för antal nya jobb Ams någonsin uppmätt sedan man började med sina mätningar på 70-talet, och högt över det snitt på 10.000 nya jobb per månad som uppmättes förra året. Jag skulle inte vilja kalla detta för ett misslyckande.

Publicerad i Nya Åland 16.3

Annonser

Kommentarer»

1. Fredrik Gustafsson - mars 15, 2007

Jag gör allt för att vinna mina tio euro av Andrew; jag sträcker mig t.o.m. så långt som att berömma de nya Moderaterna =/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: