jump to navigation

Farhågor som kom på skam april 17, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Val 2007.
trackback

Det är många som har förvånats över hur Ålands- och företagsvänligt det nya regeringsprogrammet som den nya borgerliga regeringen i Finland har presenterat är. Inte nog med att en Ålandsminsiter utses, programmet gör även klart att sjöfartens konkurrens skall stärkas genom skattesänkningar, att Ålands (ekonomiska) självstyrelse skall utvecklas, och att Ålands inflytande i EU skall stärkas.

I valdebatten varnade Ålands Socialdemokrater för den finska borgerlighetens negativa inställning till Åland, och lovade att samarbetet skulle bli mycket bättre om vi valde en sosse att representera Åland i riksdagen. Tänk om vi hade gjort det. Inte nog med att programmet kanske inte skulle ha varit lika Ålandsvänligt; även om det hade varit det hade den Åländska riksdagsmannen tvingats, tillsammans med sossarna, att gå i opposition mot denna Ålands- och företagsvänliga regering. Det skulle ha varit en helt absurd situation.

Annonser

Kommentarer»

1. moderat - april 17, 2007

Sossarna har gjort sitt, den ljusnande framtiden är borgerlig!

2. Kaj Grüssner - april 18, 2007

Var det annars någon som noterade att Anders Borg i sin ungdom var anarkist? Vilken hjälte!

3. Fredrik Gustafsson - april 18, 2007

Jag såg The Revenge of the Sith på Canal+ häromdan, och på något konstigt sätt påminner Anders Borgs och Anakin Skywakers livsöden om varandra. Den ena går från att vara jedikrigare till att välja den enkla vägen, the dark side of the force; den andra går från att vara anarkist och nyliberal, till att vara keynesian och välfärdsstatsapologet, också ett enkelt och felaktigt val 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: