jump to navigation

Liberaler i media maj 3, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Val 2007.
trackback

Ser att både Nya Åland och Ålandstidningen skriver om det möte vi hade med Ungliberalerna i går. Niklas och jag har flera grejer på gång, så förhoppningsvis är det inte sista gången Ungliberalerna figurerar i media denna vår.

Annonser

Kommentarer»

1. Fredrik Mikael Johannes - maj 3, 2007

Trevligt att se att även du ställer upp i valet!

Får jag förresten fråga varför du är med i Liberalerna och inte Frisinnad samverkan? De senare verkar, om man får tro deras hemsida, mera marknadsliberala och över huvud taget mera frihetliga än de socialliberalerna i ditt parti. Har jag fel?

2. Fredrik Gustafsson - maj 3, 2007

Fs är mer marknadsliberala i många frågor, men samtidigt finns det klart konservativt inslag i fs och de är mer ett intresseparti för de rika. Dessutom är ju skillnaden mellan alla partier ideologiskt sett ytterst marginell, så vilket parti man i slutändan väljer spelar kanske inte så stor roll.

Till exempel är liberalerna mer liberala i språkfrågan, näringsrätten, hembygdsrätten och så vidare där fs har en mer konservativ hållning. Dessutom skulle jag inte bli förvånad om de flesta inom fs har den traditionella, konservativa högeråsikten att drogproblemet skall lösas med ännu strängare straff. Och jag är liberal, inte konservativ. Dessutom tycker jag att det finns ett visst värde i att någon kan kritisera fs högerifrån (från liberalt håll). Det skulle vara svårare om jag var med i partiet.

Om jag dessutom är rätt informerad har det även tidigare funnits en hel del marknadsliberaler inom liberalerna som samsats med socialliberalerna om utrymmet.

3. TS - maj 4, 2007

Synd att jag inte hann dyka upp på mötet. Ska bli ett intressant val.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: