jump to navigation

1:a maj maj 4, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Småprat.
trackback

När vissa låg på sommarstugan i Finström och åt munkar 1:a maj var andra ute och demonstrerade. Och som vanligt tryter argumenten hos vänstern som hellre tar till våld.

Annonser

Kommentarer»

1. Daniel Lindsäth - maj 4, 2007

Tack Fredrik =)

2. Fredrik Gustafsson - maj 4, 2007

Tycker det är strongt gjort av er. Att du sedan åkte bil från Lindköping gör det inte mindre imponerande 🙂

3. Kaj Grüssner - maj 5, 2007

Jag registrerade mig på forumet och postade en fråga om vad slutmålet för deras klasskamp är med tanke på hur socialistiskt Sverige redan är. Inlägget blev censurerat och jag vart tillsagt att hålla käften. Lär väl bli bannad också.

De är ju helt vansinniga.

4. Fredrik Gustafsson - maj 5, 2007

Jag är redan bannad.

5. Daniel Lindsäth - maj 5, 2007

Ni måste förstå att soc.nu är ett forum för inbördes beundran och hat mot alla som har det bättre än de själva, absolut inte ett forum för diskussion.

6. Fredrik Gustafsson - maj 5, 2007

Sedan måste man också förstå att debatt på Internet gör att socialisterna inte kan använda sitt enda trumfkort i debatter: fysiskt våld. Det är väldigt svårt att ge någon stryk och kasta stora stenar på folk över Internet. På Internet vinner den som har bäst argument, och inte den som är starkast och villig att bruka mest fysiskt våld, och då hamnar kommunisterna automatiskt i underläge.

7. Daniel Lindsäth - maj 5, 2007

Sant förstås =)

Undrar för övrigt hur lång tid det tar innan nån av dem hittar det här blogginlägget och börjar grina över att vi är onda kapitalister som ska dingla från lyktstolparna när revolutionen kommer.

8. Fredrik Gustafsson - maj 5, 2007

Inte så svårt att förstå varför socialisterna är emot liberala vapenlagar heller. Det är inte lika roligt att kasta stenar om det kommer en kula tillbaka.

9. Andrew Hagmark-Cooper - maj 5, 2007

Vilket hyckleri!

Stöder ni arbetsgivarens rätt att censurera sina anställda ifall dem vill kritisera firmans agerande? Stöder du min rätt att bestämma vem får komma till min lägenhet? Och om de då pratar om hur skitig den är, har jag rätt att inte ge dem tillträde till den därefter?

Yttrandefriheten är bra när det passar, vad?

10. Daniel Lindsäth - maj 5, 2007

Givetvis stödjer vi din rätt att bestämma vem som ska få vara i din lägenhet?

Det vore direkt ondskefullt att tvinga dig att släppa in personer du inte vill ha där i din lägenhet.

Hur skulle en arbetsgivare kunna censurera någon? Arbetsgivaren kan mycket väl sätta som anställningsvillkor att man inte får kritisera arbetsplatsen, men vem fan skulle ta anställning på ett sådant ställe? Inte jag iaf.

11. Fredrik Gustafsson - maj 5, 2007

socialism.nu har all rätt i världen att bestämma vem som får och inte får skriva på deras forum. Något annat vore helt knäppt. Det skrev jag redan i kommentarerna till det inlägg jag länkade till.

Min poäng är, och var, att det är rätt signifikativt att de flesta liberala debattforum är öppna för vem som helst att skriva på, medan socialism.nu är det hårdast hållna forum jag någonsin varit på.

Och Andrew, tycker du inte det är hyckleri för socialister att hänvisa till den privata äganderätt för att motivera varför de har rätt att hindra personer från att skriva på deras forum? I deras värld finns det ju inget ditt och mitt, och genom en enkelt logik borde socialism.nu vara lika mycket mitt forum som deras.

Och så var det detta med socialister och våld. Detta är den första bild som möter en på socialism.nu. Notera den trevliga yxan i den röda mannens högra hand.

Våld

12. Kaj Grüssner - maj 5, 2007

Andrew

Vem här har hävdat att socialisterna på soc.nu inte skulle ha rätt att banna vem de vill från sitt forum? Jag måste säga att jag inte alls förstår tanken bakom ditt inlägg, om det du inte var menat som ett karikerat skämt på…ja, jag förstår inte.

Yttrandefriheten är alltid bra, och vi frihetsälskare håller dess flagga högt vart vi än går. Vad jag förundrade mig över var aggressiviteten på soc.nu. På deras hemsida står det att forumet är öppet för de som är nyfikna på socialismen. Jag registrerade mig och ställde en enkel fråga, dvs vad målet med deras klasskamp är och hur nödvändig den egentligen var i det socialistiska Sverige. Det var exakt det enda jag skrev. Inom tio minuter var mitt inlägg raderat och ersatt med ”Håll käft! Kan någon banna idioten?”

Tycker du själv att det verkar vettigt? När jag läste igenom övriga kommentarer blev jag chockad över att läsa de öppna hoten om våld, den verkliga ärliga viljan att slåss och skada andra. Jag tycker sådnat beteende är sjukt, och när jag tycker att något är sjukt så säger jag att det är sjukt. På tal om yttrandefriheten.

Hur du får det till hyckleri övergår mitt erkänt begränsade förstånd.

13. Andrew Hagmark-Cooper - maj 5, 2007

Daniel,

Som jag förstår det är det ganska vanligt att arbetsgivare i England har såna anställningsvillkor. Jag vet inte hur det är i Sverige. Här har du en länk till ett fall där en bloggare blev sparkad av den stösta bokhandeln i England.

http://www.theregister.co.uk/2005/01/11/waterstones_blog/

Kaj,

Min kritik gick ut på att nyliberaler brukar ha full förståelse för kränkningar mot yttrandefriheten när det gäller såna fall. När man kritiserar en grupp för ett viss beteende och försvar en annan grupp för samma beteende kallar jag det för hyckleri.

I det här fall är det klart att de vill att bara socialister eller de som är *positivt* intresserade av socialism ska vara med. Jag förstår därför helt och hållet att de inte ville ha dig där. Kan du ärligt talat påstå att du inte var där för att bråka?

Fredrik,

Givetvis stöder jag inte deras hot och lust för våld, och antagligen inte många av deras politiska åsikter. Som jag sagt på min blogg tycker jag inte att jag kan beskrivas som socialist(förutom i jämförelse med kaj 😉 ).

14. Daniel Lindsäth - maj 5, 2007

Andrew, det vi nyliberaler menar med yttrandefrihet är att staten inte har någon rätt att hindra vare sig dig eller mig från att uttala oss.

Det innebär på intet sätt att jag måste tillhandahålla en plattform för dig att stå och skrika på, lika lite som du måste göra samma sak för mig.

Även om vi anser att det är din fulla rätt att förbjuda mina åsikter på din egendom, så betyder inte detta att vi inte tänker kritisera dig för det, vi tänker bara inte använda oss av våld för att få dig att byta åsikt (vilket är vad man gör när man bussar staten på någon). Förstår du skillnaden?

15. Fredrik Gustafsson - maj 5, 2007

”Givetvis stöder jag inte deras hot och lust för våld, och antagligen inte många av deras politiska åsikter. Som jag sagt på min blogg tycker jag inte att jag kan beskrivas som socialist(förutom i jämförelse med kaj ;)”

Nej, och det är jag uppriktigt sagt väldigt glad för. På Åland kan man än så länge tycka vad man vill, utan att riska bli nedslagen av de som inte håller med en.

16. Fredrik Gustafsson - maj 5, 2007

”Det innebär på intet sätt att jag måste tillhandahålla en plattform för dig att stå och skrika på, lika lite som du måste göra samma sak för mig.”

Få sossar och andra vänstermännsikor försöker direkt tvinga privata tidningar, TV-bolag, radiostationer att ge dem utrymme. De är smarta nog att inse att det är bättre att bilda public service, instifta presstöd, och annat skit. DÅ kan de hävda att tidningen, TV-kanalen eller radiostationen i fråga måste ge dem utrymme trots att inte en jävel är intresserade av vad de har att säga. Lömska typer 🙂

17. Kaj Grüssner - maj 5, 2007

Andrew

Jag har -aldrig- stött på ett liberalt forum som beter sig på det där sättet. Aldrig någonsin, och då har jag rört mig på en hel del forum i mina dagar. Till och med antikommunistiskt forum är har helt öppna dörrar och nästan ber socialister komma dit för att debattera, eftersom de liksom jag ofta finner det roande när socialister försöker argumentera för sin sak. Det tar inte många argument för slagorden skallar.

Därutöver skulle jag -aldrig- försvara en grupp som är öppet aggressiv och med iver förespråkar våld. En av de många beundransvärda kvalitéer som sanna frihetsälskare besitter är just det totala avståndstagandet från våld och maning till våld. På soc.nu är det precis tvärtom. Där porträtteras våld och död som något vackert. Som en av dem så vackert sade: ”Vi är inte någon jävla diskussionsgrupp, vi för en klasskamp”. Bilden som Fredrik refererade till visar allt för väl vilka metoder socialisterna föredrar.

Och som sagt, ingen har ifrågasatt soc.nu rätt att banna mig, det var inte poängen. Det var den öppna aggressiviteten och viljan att skada andra som jag upprörde mig över. Låt oss hålla isär begreppen.

Faktum är att jag -inte- var där för att bråka. Det är mycket sällan jag kommer i kontakt med militanta socialister, och jag var genuint nyfiken på deras syn på klasskampens nödvändighet och slutmål. Men tji fick jag. Återigen en markant skillnad mellan socialister och liberaler. Vi berättar gladeligen i timtal om så krävs för alla och envar varför vi tycker som vi tycker. Jag har själv skrivit åtskilliga spaltkilometrar redan på diverse forum samt länkat till både hemsidor, artiklar och föreläsningar för att gör ideologin lättare att förstå.

Visa mig den sanna frihetsälskare som förespråkar oprovocerat våld. Och för att vända på steken, vad tycker DU om folk som beter sig på det sätt som soc.nu gör? Tycker du det är helt ok och normalt att skrika, svära och mana till slagsmål? Det hoppas jag -verkligen- inte att du gör.

18. Kaj Grüssner - maj 6, 2007

Jag hade visst redan hunnit försköna minnet av socialisterna. Här är vad det på riktigt stod i inlägget som sporrade min ursprungliga fråga:

”Vi är inte intresserad av era jävla liberala ”rättigheter”. Vi bedriver klasskamp inte nån jävla samtalsgrupp med liberaler. Hade vi varit mer intresserade av att prata med liberaler än att konfrontera dem så hade vi väl gått med i SSU eller UV eller nån annan pissig socialliberal småpåvegrupp.”

Vilken fantastisk poesi…

19. Fredrik Gustafsson - maj 6, 2007

Notera hur de använder sig av ordet konfrontera. När de säger att de inte vill debattera med t.ex. liberaler eller sverigedemokrater i TV, på forum, osv utan ”konfrontera” dem, menar de helt enkelt att de vill spöa upp dem för att de uttrycker sina åsikter. Till och med den mer rumsrena vänster använder sig att detta språkbruk. Lars Ohly sade nästan exakt samma sak när han förklarade varför det var fel att låta SD debattera i Tv4 och att (v) aldrig skulle ställa upp i en sådan debatt, utan inriktar sig på att konfrontera dem.

Och när det inte finns några gatstenar till hands gör man så här:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: