jump to navigation

Ledare om framtida Åland juni 25, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Frivilligt samarbete, Hembygdsrätten, Val 2007, Välfärd.
trackback

Har skrivit dagens huvudledare i Ålandstidningen som handlar om hur jag vill att framtida Åland skall se ut.

Kommentarer»

1. Kaj Grüssner - juni 25, 2007

Jag fick en riktigt varm känsla när jag läste din ledare 🙂 Du målar upp ett rätt behagligt samhälle faktiskt, och något som faktiskt skulle kunna nås om bara den politiska viljan fanns. Från ditt samhälle 2047 vore det inte så långt till ett verkligt AK-samhälle!

2. Fredrik Gustafsson - juni 25, 2007

Härligt 🙂 Jag har en rätt bra bild över hur mitt idealsamhälle skall se ut, och det ligger inte speciellt långt borta från ett AK-samhälle alls (vem vet, jag kanske blir Ak snart). Tror inte de andra politikerna har en lika tydlig vision, men det återstår att se.

3. Carl-Anton Kiviö - juni 26, 2007

Så det blir AK -47 att vänta sig?

4. Fredrik Gustafsson - juni 26, 2007

Det har kommit en rätt bra kommentar på min ledare. Se inlägg 1.2. Kiviö argumenterar också väldigt förtjänstfullt i det aktuella ämnet.

5. Kaj Grüssner - juni 27, 2007

Jag försökte skriva ett svar till Lydmar, eller vem det nu blev till. Går det via moderatorer, eller kommer det fram direkt någonstans?

6. Fredrik Gustafsson - juli 2, 2007

kaj, bara for att du ar girig och vill tjana pangar pa att salja all alansk mark (antar att du agen en del p.g.a. din iver i detta amne?)…

De använde precis samma argument mot mig. Eller rättare sagt argumenterade de att jag ville avskaffa hembygsrätten för att jag (1) Hade förlorat min hembygdsrätt under mina åtta år utomlands och nu var intresserad av att köpa land eller (2) Att jag ägde en massa strandtomter jag ville sälja.

For the record: Jag har haft hembygdsrätt sedan jag föddes. I och med att jag med jämna mellanrum skrev på Åland under min studietid förlorade jag den aldrig. Jag äger heller ingen mark på Åland eller någon annan stans. Självfallet anser jag att jag skulle gynnas om hb-rätten avskaffades, men inte på det sätt folk tror.

Bra argumenterat för övrigt Kaj. Motståndarna till en liberalisering visar sig verkligen från sin bästa sida när de mässor om att tyskar och annat ”pack” minsann inte skall få komma hit.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: