jump to navigation

Ny blogg augusti 2, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Val 2007.
trackback

Noterar att Olof Erland har börjat blogga. Skall bli kul att följa hur bloggen utvecklas.

Annonser

Kommentarer»

1. Olof Erland - augusti 2, 2007

Tack för uppmärksamheten. Tekniken skall utvecklas de närmaste dagarna.
Jag noterar att du har placerat mig under kategorin ”Val 2007” vilket betyder att jag förväntas delta i valdebatten.Visst.
En utgångspunkt:
Den känslomässiga ideologibestämningen har kompletterats med en mer argumenterande. När Martin Nilsson idealiserar Sovjetsystemet visar han att socialdemokrater kan ha en auktoritär ådra. Det stora moderna projektet för liberalismen i vår del av världen har ju varit kampen mot totalitära samhällen med EU som fredsprojekt, öststaternas befrielse och Sovjets sammanbrott
Det totalitära samhället, paternalismen, makfullkomlighet och förtryck är alltså ett viktigt ideologiskt tema där argumentberkligen behövs, ett annat är ”triangulering” som politisk strategi.
Om bland annat detta kommer jag att blogga.

2. Kaj Grüssner - augusti 2, 2007

Olof

Kanske jag missförstod dig, men EU har nog ingenting med liberalism att göra. Det skall dock bli intressant att följa med din blogg! 🙂

3. Fredrik Gustafsson - augusti 2, 2007

”Jag noterar att du har placerat mig under kategorin “Val 2007″ vilket betyder att jag förväntas delta i valdebatten.Visst.”

Jag har på känn att ALLT som händer de närmaste två månaderna kommer att kategoriseras under kategorin Val 2007 🙂 Skall som sagt bli mycket roligt att följa bloggen. Speciellt roligt skall de bli om den tar upp de saker som du nämner, och inte bara valfrågor och partipolitik.

4. Jakob Lundberg - augusti 2, 2007

Det går helt klart att diskutera huruvida EU ursprungligen var ett fredsprojekt eller ett krigprojekt med mål att skapa ett starkt västeuropa som motpol till öst. Den viktigaste biten i att skapa ett sådant block var att möjliggöra handel av krigsråvaror(kol och stål) mellan de forna fienderna (Väst)Tyskland och Frankrike.

5. Andrew Hagmark-Cooper - augusti 2, 2007

”… ett annat är “triangulering” som politisk strategi.”

Det är något som Labour har lyckats (valmässigt) bra med.

Förresten, jag har fått höra att du var medlem i partiet när du pluggade i England. Om det stämmer, skulle jag vara intresserad av att veta varför du valde liberalerna och inte socialdemokraterna på Åland. Skulle du vara Liberal Democrat eller Labour i dagens England?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: