jump to navigation

Konkurrens på lika villkor augusti 21, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Bostad, Insändare.
trackback

Svar till Christian Beijar. Som jag tidigare förklarat vill jag inte i första hand att det kommunala bostadsbyggandet i Mariehamn ”stoppas”. Jag vill att Marstad beläggs med avkastningskrav och att bolaget inte ges en fördel när de olika stöden delas ut. Konkurrensen mellan det privata och det offentliga byggandet måste ske på lika villkor, och vi måste få en större förutsägbarhet i den kommunala bostadspolitiken. Då blir konkurrensen mellan det privata och det offentliga till något gott och något som kan leda till fler och bättre lägenheter. Som det är i dag skapar det offentliga byggandet istället en väldigt stor osäkerhet och tränger ut det privata byggandet, vilket inte gynnar någon förutom de som redan har en bostad. Så behöver det inte vara.

Publicerad i Nya Åland och Tidningen Åland 22.8

Kommentarer»

1. Victoria Sundberg (FS) - augusti 22, 2007

Jag håller helt med dig Fredrik! Jag skulle dessutom gärna se att man säljer bort 80% av Marstad. Det behövs lika villkor för privat och kommunalt bostadsbyggande.

2. Fredrik Gustafsson - augusti 22, 2007

En privatisering har utan tvekan den fördelen att det i större utsträckning är ett oåterkalleligt beslut. Om man säljer ut Marstad är det ett stort steg att sedan köpa tillbaka bolaget. Om man belägger Martstad med avkastningskrav är det lätt gjort att ta bort dessa krav när en ny majoritet tar makten eller när konjunkturen vänder neråt. Förhoppningsvis finns det möjlighet att genomföra detta efter valet i höst 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: