jump to navigation

Reklam – hjälp! september 28, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Val 2007.
trackback

I och med att förtidsröstningen kör igång om en dryg vecka kan det börja vara läge att börja fundera på annonser. Jag tror att jag har bestämt mig för en mellanstor annons där man får rum med ett kort budskap på en mening. Nu måste jag försöka bestämma vad budskapet skall vara. Har tre stycken förslag. Säg gärna vilket du tycker är bäst eller om du har ett ännu bättre förslag.

Edit: Tror jag skall ha en lite längre text istället. Vad tycks om detta förslag?

Bio Savoy har tjänat oss väl, men nu är det dags att släppa taget och gå vidare. Jag vill skapa förutsättningar för en ny, modern och lönsam biograf, inte sy ihop dyra nödlösningar och räddningspaket som försvårar för privata satsningar. Att skapa ett bättre Åland är inte svårare än 1, 2, 3.

En ny, modern och lönsam biograf, inte dyra nödlösningar!
Motivering: Jag tror att det är sakfrågor som kommer att avgöra valet, och detta är en som många yngre personer bryr sig om.

En tandvårdscheck, inte socialiserad tandvård!
Motivering: Jag tror många gillar sin privata tandläkare och vill fortsätta gå hos honom eller henne.

Att skapa ett friare Åland är inte svårare än 1…2…3
Motivering: Har ju fått nummer 123 i lagtingsvalet, och det kan löna sig att försöka nöta in detta nummer så man kommer ihåg det när man står i båset.

Annonser

Kommentarer»

1. Nina - september 28, 2007

Först skulle jag vilja säg att du ska ta bort en massa krimskrams från din hemsida. När jag ska komma in på den tar det så länge. Jag hinner gå och koka en kopp te, konfirmera ungarna, plantera en kastanj och skörda frukten innan sidan är färdig!;)
Jag tror att de två första är de bästa. De ser ju ditt nummer inne i valbåset. Du kan kanske ha en tjusig nummer- slogan på din hemsida. Nåt med att t o m en förstaklassare klarar av att skapa ett friare Åland, det är bara att skriva 1,2,3! Den var inte så lyckad, jag erkänner!Oj nej, nu motsäger jag mig själv igen! Jag ville ju just ha mindre grejer här!

2. Fredrik Gustafsson - september 28, 2007

”Först skulle jag vilja säg att du ska ta bort en massa krimskrams från din hemsida. När jag ska komma in på den tar det så länge.”

Känns som om du måste uppgradera ditt bredband, eller sluta tömma cacheminnet så ofta 😉

”De ser ju ditt nummer inne i valbåset.”

Problemet är att de ser 250 stycken nummer i båset. Vill gärna att de vet mitt nummer när de kliver in i det.

3. Nina - september 28, 2007

Ska man INTE tömma cacheminnet?
Ja, men ha nån av de två första slogans och så ditt nummer stort någonstans. NU kom jag på en:
Ett två tre- den 21 gäller det!

Du FÅR den av mig, helt gratis! Räkna den som ett klick på Donate-knappen! 🙂

4. Fredrik Gustafsson - september 28, 2007

”Ska man INTE tömma cacheminnet?”

Det kan man väl göra om man vill, men nackdelen är att webläsaren då måste ladda om alla sidor på nytt vilket gör att det tar längre.

5. Tommy Sjöblom - september 28, 2007

Dock,
jag håller med Nina. fredrik.ax tycker jag att har börjat bli seg att ladda. Det tar 4-5 sek att ladda siten och det är 3 sek för mycket. Jag tömmer cachen allt för sällan….

Men det positiva är ju att vi gnäller på tiden, det måste ju innebära att vi är intresserade av att läsa vad som står här. 🙂

6. Fredrik Gustafsson - september 29, 2007

Ok, jag skall försöka rensa lite 🙂

7. Olof Erland - september 29, 2007

Som tidigare universitetslektor i ekonomi har jag kvar vissa trix i verktygslådan, som att debetsidan är mot fönstret och att kostnaderna minimeras om man inte gör något.
Ett tips med tanke på din valreklam är att fundera på principen om ”Maximal obalans i räkenskaperna”(men åt rätt håll).
Antag att ditt positiva budskap är ”privat tandvård” och det negativa ”socialiserad tandvård”. Eftersom tid och annonsutrymme är knappa resurser säger principen om ”maximal obalans” att du skall lyfta fram det positiva och minimera det negativa

8. Anne - september 29, 2007

En tandvårdscheck till alla fattiga. Är det inte det du mernar? Det är jättebra. Skall man få checken varje år? Kan man lösa in den mot pengar om man inte går till tandläkaren?

9. Fredrik Gustafsson - september 29, 2007

”En tandvårdscheck till alla fattiga. Är det inte det du mernar?”

Jepp, den skall vara inkomstprövad.

”Kan man lösa in den mot pengar om man inte går till tandläkaren?”

Detta var nog den bäst begåvade fråga jag fått på länge. Nu talar jag för mig själv, men jag tycker definitivt att den skall gå att lösa in mot pengar. Människor vet bäst själva vad de behöver pengarna till. Dessutom är det ju orättvist mot de relativt fattiga som har bra tänder och inte behöver gå till tandläkaren varje år om man bara kan använda checken till att gå till tandläkaren.

10. Jakob Lundberg - september 29, 2007

Det är väldigt vänligt av dig att du vill hjälpa låginkomsttagare med tandvårdskostnaderna. Men du måste komma ihåg vilka pengar som är dina att ge och vilka som inte är dina att ge. Kan rekommendera den amerikanska folkhjälten David Crockett i ämnet: Not yours to Give

11. Fredrik Gustafsson - september 29, 2007

Fast med dagens skattetryck skulle en tandvårdscheck mer eller mindre vara en skattesänkning (i alla fall för de som inte får så mycket andra bidrag). Låginkomsttagarna skulle få tillbaka lite av den skatt de betalar.

12. Kaj Grüssner - september 29, 2007

Som du själv sade skulle checken vara inlösbar mot pengar. Alltså ges folk pengar i diverse olika bidrag precis som förrut. Det spelar ingen roll vad man kallar det, ett statligt bidrag är alltid ett statligt bidrag och ges från den penningmängd beskattaren har samlat in.

13. Fredrik Gustafsson - september 29, 2007

Fast om personen som får bidraget och som betalat in skatten är samme person är det som en skattesänkning. Så länge vi inte har skattebehörighet är det enda sättet att ge tillbaka pengar som de betalat i skatt att betala ut bidrag, helst då i penningform och ovillkorade.

14. bra logik - september 29, 2007

På Åland kan bidrag alltså ses som en ”skattesänkning” eftersom bidrag är det enda sättet som gör att skattebetalaren i slutändan får behålla mer av sina egna införtjänade pengar. Bra slutsats tycker jag!

”Fast om personen som får bidraget och som betalat in skatten är samme person är det som en skattesänkning. Så länge vi inte har skattebehörighet är det enda sättet att ge tillbaka pengar som de betalat i skatt att betala ut bidrag, helst då i penningform och ovillkorade.”

15. Fredrik Gustafsson - september 30, 2007

Den springande punkten är dock hur bidraget finansierat. Om det sker genom en skattehöjning är jag givetvis emot. Men, om man skär när på andra utgifter, till exempel slutar bygga en massa lägenheter, golfbanor, skär ner på stöden till en massa meningslösa ändamål, är det givetvis en förbättring. Det innebär att pengar betalas ut till personer som själva kan bestämma vad de ska lägga pengarna på, istället för att staten bestämmer det. Problemet är dock att det skapar desincitament för arbete.

16. skattskyldig - september 30, 2007

Det bästa ”bidraget till skattebetalarna” är nog Ålandsavdraget för ju mer du förtjänar desto större blir skatteavdraget. Det sporrar och ger alla bättre incitament för arbete.

17. Kaj Grüssner - september 30, 2007

Skulle nog säga att den progressiva höjningen av inkomstskatten slår bra mycket hårdare än vad ålandsavdraget lindrar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: