jump to navigation

Mera reklam september 29, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Val 2007.
trackback

Har spånat på flera reklamtexter och har kommit på några till. Uppskattar feedback väldigt mycket. Kommer att lägga rätt mycket pengar på dessa annonser, och då vill man att de ska vara bra.

Ökad rättssäkerhet
Åland är i stor utsträckning ett rättslöst samhälle med en regering som ständigt gör sig skyldig till maktmissbruk. Jag vill skydda dig från detta massmissbruk genom att anta en Åländsk konstitution och inrätta en rättschef. Det måste finnas regler för vad staten får göra, och någon som övervakar att den inte bryter mot dessa. Statens makt ska vara utformad så att den kan falla i händerna på din värsta fiende. Endast då kan du känna dig riktigt trygg.

Ökad frihet
Att rösta för ökad frihet i höstens lagtingsval är inte svårare än räkna till tre.

Nytt ledarskap
Att rösta in ett nytt, kunnigt och engagerat ledarskap i lagtinget är inte svårare än att räkna till tre.

Fri affärer
Alla bör har rätt att starta och driva företag utan statens godkännande eller inblandning. Avskaffa kravet på näringsrätt och inför näringsfrihet på Åland. Du kommer att märka skillnaden i din plånbok.

Annonser

Kommentarer»

1. j. - september 29, 2007

Läste i tidningen om 2 män i 25 års åldern som åkte fast för cannabisodling, de fick 770€ respektive 720€ i böter pga det, i samma tidning fanns en artikel om en polis som gjort sig skyldig till misshandel men som undslapp straff…
Då kan man undra, finns det någon rättvisa kvar? Jag kan acceptera att cannabis inte är lagligt men nån jävla måtta får det va på hyckleriet staten bedriver.

2. Kaj Grüssner - september 29, 2007

Man skulle ju kunna hoppas det, men tyvärr så är det statliga hyckleriet gränslöst, inte minst pga att den som hycklar mest kommer längst inom politiken.

3. LexIt - september 29, 2007

Byt ”ständigt” till ”alltför ofta”. Rättsäkerhaten är helt rätt – kanske med nyansen av missbruket av makt för enskildas intressen/fördel. Tror många anser så…

Frihet tycker jag är lite för flummigt. Nytt ledarskap likaså.

Frihet i affärer ok men kanske du borde få in lika vilkor, fri konkurrens samt ”Skall landskapet verkligen bedriva näringar?” ang. golf, bostäder, konferensanläggningar (Ribacka, KK), osv

4. Fredrik Gustafsson - september 30, 2007

Tack, bra synpunkter!

5. Janne - september 30, 2007

”Åland är i stor utsträckning ett rättslöst samhälle med en regering som ständigt gör sig skyldig till maktmissbruk.”

Ursäkta men är det inte lite väl drastiska tongångar det här? Vi bor ju trots allt inte i Albanien. Jag tycker man ska vara noga med ord, missbrukas de för ofta tappar de till slut betydelse. Jag tycker man kan spara formuleringar som ”rättslöst samhälle”, till samhällen som verkligen är rättslösa. Åland hör inte till dem.

6. Fredrik Gustafsson - september 30, 2007

Ok, två nya versioner. Det är väl dessa frågor som jag tycker känns mest angelägna och realistiska att åstadkomma. Skall skicka in en av dem till Xit imorgon, och det lutar lite åt den om näringsfrihet. Tror jag tar den andra i Nyan. Kommentera gärna. Är de tvetydiga, får långa, flummiga, osv?

Näringsfrihet
Alla bör ha rätt att starta och driva företag utan statens godkännande eller inblandning. Jag vill avskaffa kravet på näringsrätt och införa näringsfrihet på Åland. Jag vill också att det offentliga slutar konkurrera på orättvisa villkor med privata näringsidkare. Det är det privata som ska bygga och driva golfbanor, bostäder, biografer och konferensanläggningar, inte politiker.

Rättssäkerhet
I ett litet samhälle som Åland är det lätt hänt att vänskapskorruption uppstår. De senaste åren har vi även sett flera exempel på rena regelövertramp när politiker gjort sig av med enskilda tjänstemän, snedvridit konkurrensen på ett tvivelaktigt sätt, och så vidare. Jag vill få ett slut på detta genom att anta en Åländsk konstitution och inrätta en rättschef. Det måste finnas regler för vad politikerna får göra, och någon som övervakar att den inte bryter mot dessa regler. Statens makt måste vara utformad så att den kan falla i händerna på din värsta fiende. Endast då kan du känna dig riktigt trygg.

7. Xip - oktober 1, 2007

Skulle nog vara väldigt försiktigt att använda formuleringarna rättslöst och maktmissbruk om det åländska samhället. Tror nog att de allra flesta känner sig trygga och litar på politikerna i vårt samhälle. Du kanske kan få någon gnällspik som alltid känner sig orättvist behandlad att nappa på ordet rättlöst, men jag tror ärligt talat att de flesta tar avstånd från den formuleringen.

8. Pix - oktober 1, 2007

Även om det är insnöad ledning på Åland så kommer formuleringen ”stor utsträckning ett rättslöst samhälle ” att vara för stark. Försök formulera det lite rundare. Tror dock att många tyker att sandlådan våra politiker härska i gör att vissa får ganska mycket sand i ögonen. Samtidigt hjälper politikerna till och bygger fina sandslott åt andra.

Pröva typ ”Regeringen på Åland blandar sig alltför ofta i sakfrågor där privata och företag alltför ofta blir drabbade”.

9. Fredrik Gustafsson - oktober 1, 2007

Nya versioner:

Näringsfrihet
Alla bör ha rätt att starta och driva företag utan statens godkännande eller inblandning. Jag vill avskaffa kravet på näringsrätt och införa näringsfrihet på Åland. Jag vill också att det offentliga slutar konkurrera på orättvisa villkor med privata näringsidkare. Det är det privata som ska bygga och driva golfbanor, bostäder, biografer och konferensanläggningar, inte politiker.

Rättssäkerhet
Åland karakteriseras i stor utsträckning av ”fixarpolitik” som ofta gjort att enskilda individer, företag och tjänstemän kommit i kläm. För att höja rättssäkerheten på Åland bör vi anta en Åländsk konstitution och inrätta en rättschef. Det måste finnas regler för vad politikerna får göra, och någon som övervakar att de inte bryter mot dessa regler. Statens makt måste vara utformad så att den kan falla i händerna på din värsta fiende. Endast då kan du känna dig riktigt trygg.

10. LexIt - oktober 1, 2007

Något för sittande regeringsministrar att försöka argumentera emot!

11. ESE - oktober 1, 2007

När jag läser dina skriverier så blir jag oroad..
Oroad av tanken att du inte skulle bli invald till lagtinget! 🙂 Bra skrivet!

12. Fredrik Gustafsson - oktober 1, 2007

Tackar tackar 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: