jump to navigation

Uhlin missuppfattar oktober 1, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Insändare, Kultur, Välfärd.
trackback

Tommy Uhlin berömmer i en insändare (Ålandstidningen 1 oktober) den svenska kulturpolitiken som ser till att ”alla skall ha råd att gå på teater”. Det är dock inte i första hand är trebarnsmammor som står i en ICA-kassa som går på teater, utan människor från överklassen. De svenska kulturstöden tar därmed pengar från förvärvsarbetande fattiga och till de rika, som får rabatt på sina teaterbesök.

Personligen tycker jag det vore bättre att ge pengarna direkt till dem som har det knapert, så att de själva kan bestämma vad de vill spendera pengarna på. Att de själva fick välja om de vill lägga pengarna på teater, eller istället köpa ett årskort till gymmet eller leksaker till sina barn. Då skulle pengarna till hundra procent hamna hos de behövande, och inte hos dem som redan har det bra ställt.

Uhlin påstår även att jag skulle ha sagt att liberalernas valprogram ”sätter kulturella värden över enskilda människors välfärd och fria val”. Detta stämmer inte. Citatet
refererar till förslaget att rädda Bio Savoy med skattemedel, och något sådant förslag återfinns inte i liberalernas valprogram. Mitt råd till dig, Tommy Uhlin, är att läsa vårt valprogram en gång till. Det skulle vara synd om du baserade ditt val på missuppfattningar.

Publicerad i Ålandstidningen 2.10

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: