jump to navigation

Svar på tal oktober 10, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Val 2007.
trackback

Som tidigare hat noterats svara Nina Fellman på min insändare i en kort kommentar:

Det verkligt häpnadsväckande är att en extremliberal som Fredrik Gustafsson menar att fusket är Nya Ålands fel eftersom vi genom vår godtrohet gav tillfälle till det. Hur är det då med individens ansvar? Eller partiernas?

Öknamnet har jag redan kommenterat, så nu ska jag försöka svara på frågan. För en politiker att delta i en pejling är inte att kränka någons rättigheter, så länge man inte deltar under förutsättningen att man inte är en politiker. I så fall rör det sig om bedrägeri.

I och med att det inte är att betrakta som brottsligt eller omoraliskt för en politiker att dela i en sådan pejling, är det heller inte brottsligt eller omoraliskt att skicka ut sms till politiker och uppmana dem att delta. Vi har trots allt yttrandefrihet.

Sedan kan man givetvis hävda att man inte ”bör” delat som politiker eller uppmana andra politiker att delta, trots att detta inte kränker någon rättigheter. Ungefär på samma sätt som man ”bör” bjuda tillbaka någon gång om en vän bjuder på en öl. I värsta fall har politikerna betett sig lite illa. Något omoraliskt har de dock inte gjort.

Kommentarer»

1. ikroy - oktober 11, 2007

Fredrik, jag kan bara beklaga att du valt att debattera med Nya Ålands ledareskribent. Det brukar inte sluta bra. Det gäller den nuvarande och det har även varit så tidigare. Som den orutinerade siare jag är tror jag mig även förstå att du får det mycket svårt att nå fram i den tidningen i framtiden. Tyvärr också i det liberala åländska partiet där du verkar. Taket är inte särskilt högt i den åländska politiken, inte eller på Nya Ålands ledarsida.

2. Fredrik Gustafsson - oktober 11, 2007

Jag har sedan länge beslutat att jag inte vill nå fram i Nya Åland. Det är väldigt viktigt att ha bra relationer med journalister och mediafolk, men jag har satsat på att odla bra relationer med Ålandstidningen och helt enkelt strunta i Nya Åland som jag tycker är en oseriös tidning. De får gärna skriva dynga om mig så mycket de orkar, jag tror inte jag förlorar speciellt mycket på det.

Jag anser mig inte vinna så mycket på att nå fram genom Nyan eftersom tidningen är så pass dålig, utan försöker istället kritiskt granska det som deras undermåliga ledarredaktion producerar. Jag tror det är något de som läser denna blogg uppskattar. Tänker inte ens skicka någon info till dem nu när jag disputerar, vilket ändå torde ha ett nyhetssvärde (är inte så ofta infödda Ålänningar disputerar i Lund).

3. ikroy - oktober 11, 2007

Uppriktigt sagt så har jag inget emot ditt sätt att försöka uppnå ett mer demokratiskt Åland. Personligen har jag saknat diskussionen under många år. Och om du får livsrum blad liberalerna så är det mer till gagn för dem – än för dig. Du har nog trots allt en chans att nå lagtinget, möjligen att du kan påverka de sega strukturerna inom ditt parti då.

Ha en trevlig disputations fest!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: