jump to navigation

Miljöfascism november 29, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Miljö.
trackback

Äntligen har jag hittat en sida som drar miljörelsen till sin yttersta konsekvens och på ett tydligt sätt illusterar hur fel ute hela miljöröelsen är. Låt mig presentera: rörelsen för mänsklighetens frivilliga utdöende. Sidan är hur rolig som helst. Den förklarar grundligt varför mänsklighetens utdöende är den enda lösningen på våra miljöproblem, till exempel den gloabala uppvärmningen och uttömmandet av naturresurserna. Den innehåller även bland annat hur många argument som helst för varför man ska låta bli att skaffa barn och på så sätt rädda planeten från människan.

De flesta inser nog att detta är ett rätt vansinnigt förslag. Och varför är det vansinnigt? Jo, om mänskligheten dör ut, vad är då vitsen med att rädda miljön. Om alla är döda och begravda finns det ingen som längre har någon nytta av en ren och välmående natur och alla de naturresurser som finns kvar. Så fort man inser denna enkla lilla sanning inser man genast vad som är fel med hela miljörörselsen. Att miljön inte har ett värde i sig, utan att en ren miljö och bibehållna naturresurser har ett värde därför att de har ett värde för människor.

Detta borde vara en självklar sanning. En ren miljö är endast något värdefullt i den mening att människor värderar en ren miljö ganska högt. Det är därför liberalismen är den humanistiska ideologin: den ser människan och hennes lycka som ett mål i sig. Av denna anledning får vi aldrig sätta miljön framför människan. Om vi värderar vår konsumtion högre än en ren miljö, då finns det ingen logik i att tvinga folk att avstå från det värde som deras konsumtion skänker dem till förmån för något, en ren miljö, som de värderar mindre.

Till sist måste jag tillägga att jag hittade denna sida två dagar innan skolmassakern i Finland, där gärningsmannen var någon form av miljöfascist vars mål var en ofrivillig utrotning av människorasen. Synd att inte han hade läst en bloggpost som denna innan han beslutade sig för att begå vansinnesdådet. Knappast skulle det ha hjälpt, men man kan aldrig vara säker.

Kommentarer»

1. Jakob Lundberg - november 30, 2007

”The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed – and hence clamorous to be led to safety – by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”

– H.L. Mencken

Jag börjar absolut tro att det finns någon form av intelligens bakom valet av Liberala citat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: