jump to navigation

Detta luktar korruption december 18, 2007

Posted by Fredrik Gustafsson in Korruption.
trackback

Är det fler än jag som förvånats över Danne Sundmans kovändning i frågan om samhälle skall bekosta golfbanan i Godby? Först var han emot, nu är han mitt i allt för. Vad har fått honom att ändra sig? Har han plötsligt blivit övertygad om att den fria marknaden inte klarar av att se till att golfbanor byggs? Har han sett några väldigt övertygande siffror som visar att banan inte kommer att kosta skattebetalarna och det Åländska samhället en massa pengar? Om det ändå vore så väl.

Nej, tydligen lär han ska ha fått ett samtal från ”näringslivet” som lovat honom en motorbana i Eckerö i utbyte mot han röstar för att spendera våra pengar på en golfbana. Han verkar inte ens förneka det. I dagens Ålandstidning säger han mycket riktigt att ”hans ‘kompromissvilja’ när det gäller golfbanan gynnar hans eget skötebarn, motorbanan i Eckerö”.

Givet att Sundman, med sitt stora motorintresse, minst sagt har ett personligt (om än inte vinst-) intresse av att motorbanan i Eckerö byggs, kan någon förklarar vad det är för skillnad på detta och fallet där Sundman helt enkelt lovas pengar, en ny bil, och så vidare av en privat intressent för att rösta på det ena eller det andra sättet?

Att kohandel mellan politiker förekommer är kanske inget att haka upp sig på. Men när politiker börjar kohandla med privata intressenter, då är det inte längre kohandel utan då börjar det lukta korruption. I alla fall enligt mitt sett att se på saken. Får se om det framkommer något mer de närmaste dagarna. Än så länge handlar det hela till stor del om hörsägen.

Annonser

Kommentarer»

1. LexIt - december 18, 2007

Vet inte hur korruption definieras men nog är väl korruption en bra beskrivning. Alltför många av våra politiker klarar inte av makten.

Ett annat problem är att det är få av våra politiker som är saknar ideologi. De flaxar runt hit och dit efter stundens invigelser.

2. Fredrik Gustafsson - december 19, 2007

Håller helt med om att de saknar ideologi. Tycker många beter sig rätt trist i dessa frågor. Jag menar, en stor anledningen till att Tobben Eliasson stöder golfprojektet verkar vara att han själv spelar väldigt mycket golf; en anledning till att Danne vill ha en motorbana är att han själv håller på med motorsport; och så vidare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: