jump to navigation

Konstig logik från en socialdemokrat januari 11, 2008

Posted by Fredrik Gustafsson in Ekonomisk politik, Insändare.
trackback

Jag måste säga att Kalle Fogelström (s) använder en synnerligen konstig logik för att vara socialdemokrat. I en insändare (Ålandstidningen 10.1) som kritiserar beslutet att samhället inte ska bygga en golfbana i Finström skriver Fogelström: ”Liberalerna går emot näringslivets intressen och tar därmed inte ansvar för Ålands bästa.” Så om jag förstått saken rätt menar Fogelström att alla som går emot näringslivets intressen inte tar ansvar för Ålands bästa?

För mig är detta förvånande eftersom Fogelström antagligen stödjer väldigt få av de politiska åtgärder som faktiskt skulle gynna näringslivets intressen. Som till exempel en slopad arbets- och strejkrätt, en slopad reavinstbeskattning, privatiseringar av hälsovården, skolor, och alla statliga företag, slopade av alla statliga monopol, och så vidare. Alla dessa åtgärder ligger otvivelaktigt i näringslivets intresse, och om Fogelström vore konsekvent borde han även stödja dessa.

Fogelström fortsätter även att kalla golfbanan för infrastruktur. Trots att alla fattar att en golfbana är lika mycket infrastruktur som en tax, en nagelfil eller Parmesanost. Infrastruktur är anläggningar och institutioner som är nödvändiga för att samhället skall fungera, som till exempel kommunikationer, rättsväsendet, och så vidare. En golfbana är en nöjesanläggning, inget annat.

Att kalla en nöjesanläggning för infrastruktur är endast ett synnerligen klumpigt försök att föra skattebetalarna bakom ljuset. De flesta anser att staten skall investera i infrastruktur. Genom att kalla banan för infrastruktur hoppas således Fogelström lura väljarna att tro att staten bör investera i den. Han kunde lika väl ha kalla banan för en skola, ett sjukhus eller ett äldreboende och på sätt försökt lura pengarna av oss.

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: