jump to navigation

Om olika sorters infrastruktur januari 21, 2008

Posted by Fredrik Gustafsson in Insändare.
trackback

Bäste Fogelström och Gustbée. Det stämmer att man kan tala om olika sorters infrastruktur. Man talar till exempel ofta om ett företags infrastruktur som är nödvändig för att företaget skall fungera. Jag skulle säkert även kunna kalla bland annat min spis för min matlagningsinfrastruktur eftersom jag inte kan laga mat utan den. Således kan man även tala om turistisk infrastruktur, även om jag visserligen tror att turismen skulle fungera utan ytterligare en golfbana.

Problemet är att Fogelström aldrig talat om turistisk infrastruktur. Han har bara talat om infrastruktur, vilket är något helt annat. I den rapport Fogelström hänvisar till är man noga med att alltid skriva ut att man talar om turistisk infrastruktur, vilket inte skall förväxlas med vanlig infrastruktur. Fogelström gör däremot inte denna åtskillnad i sina insändare, och det är därför jag anser att han försöker föra Ålänningarna bakom ljuset genom att blanda ihop riktig infrastruktur med nöjesanläggningar.

Och så detta med att jag sätter ut min titel vilket verkar reta Gustbée. Jag tycker det är intressant att notera att det aldrig var någon som klagade när jag satte ”studerande” och senare ”doktorand” under mina insändare, förutom att folk antydde att min avhandling nog skulle bli underkänd. Jag har nu skrivit två insändare där jag satt ut titeln doktor, och jag har redan fått en handfull klagomål. Varför har det blivit så känsligt just nu?

Kommentarer»

1. Kaj Grüssner - januari 21, 2008

Nog är det lite fantastiskt att ÅT inte lyckas få insändarna läsbara på nätet.

2. Fredrik Gustafsson - januari 21, 2008

Håller med. Gick ju inte att kommentera Fogelströms förra insändare.

3. Henrik Sundholm - januari 21, 2008

Jag noterar att du använder samma layout på din blogg, numera, som jag gör. Och jag som trodde att jag var relativt ensam om den! Illa!

😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: