jump to navigation

Drogtest i skolor februari 24, 2008

Posted by Fredrik Gustafsson in Droger.
trackback

Jag har läst många insändare på Ålandstidningens insändarplats som argumenterat för de mest avskyvärda ingrepp i folks frihet och personliga integritet, men Kurt Erikssons insändare om att vi bör ”införa drogtester i skolor och på arbetsplatser” (dvs tvinga skolor och arbetsplatser att drogtesta sina studenter och anställda) är utan tvekan den värsta hittills.

Inte nog med att han förespråkar dessa tester och menar att alla som är emot dem ”stöder knarklangarna” (utan att tänka på att dessa knarklangare inte skulle existera om droger vore lagliga). Han skriver även att ”alla, som inte missbrukar droger, har nog ingenting emot en kontroll av detta slag.”

Jag tror detta var första gången jag såg det vanligaste argumentet för införandet av en polisstat i en Åländsk insändare. Det vill säga, att medborgare som inte har något att dölja inte har någon anledning att motsätta sig övervakning, kroppsvisitering, husrannsakning och så vidare. Varför inte, om det gör oss säkrare, minskar antalet drogmissbrukare, och så vidare?

Ja Kurt, droger må vara farliga men en fascistisk polisstat, där polisen får övervaka, visitera, fråga ut och begära urinprov av vem som helst, utan att någon brottsmisstanke föreligger, är oerhört mycket farligare. Jag använder inga droger, men jag motsätter mig starkt idén att jag eller mina framtida barn skall behandlas som brottslingar. Att lagen tvingar mig att skicka mina barn till den statliga skolan och att de väl där skulle tvingas lämna urinprov.

Dessutom kan vi inte bekämpa droganvändningen med mer kontroll. Det spelar ingen roll om vi ger polisen rätt att övervaka oss dygnet runt, när som helst genomsöka vårat hus eller vår person, visitera varenda en person som kommer in i landet, läsa alla våra brev, förbjuda användandet av mobiltelefoner och övervaka alla andra telefonsamtal. Det är precis så vid gör i våra fängelser, och den enda skillnaden är att drogerna blir lite dyrare utan att droganvändningen för den sakens skulle minskar nämnvärt.

Annonser

Kommentarer»

1. Kaj Grüssner - februari 24, 2008

Din liberala citat generator lyckas ibland tajma sig perfekt. När jag surfade in och läste ditt inlägg kom följande citat upp:

”Necessity is the plea for every infringement of human freedom. It is the argument of tyrants; it is the creed of slaves”
– William Pitt

Kan inte sägas mycket bättre än så.

2. Fredrik Gustafsson - februari 24, 2008

En rolig fakta för de som tror att kokain, heroin och andra illegala droger är det farligaste som finns på vår jord är att medan cirka 10.000 personer dör av illegala droger i USA varje år dör över 200.000 amerikaner av legala läkemedel varje år som skrivits ut och konsumerats på ett korrekt sätt. Och då måste man komma ihåg att nästan alla dessa 10.000 personer inte skulle ha dött om de, till exempel, skulle ha köpt sitt heroin eller kokain på ett apotek och inte av en knarklangare som inte kan ställas till svars för droger av undermålig kvalitet.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/1/15/recreational-drugs-far-less-likely-to-kill-you-than-prescribed-drugs.aspx

3. Fredrik Mikael - februari 24, 2008

Bra skrivet. Har du skickat in den till tidningen?

4. Fredrik Gustafsson - februari 24, 2008

Nej, inte än åtminstone. Känner att jag behöver piffa upp den lite först, men för att klarar av det måste jag vänta tills min jetlag går över =)

5. Sebastian Eriksson - februari 28, 2008

Man blir faktiskt rädd när man läser insändarna som Kurt skrivit..

6. Fredrik Gustafsson - februari 28, 2008

Undrar om han någonsin tänkt tanken att min kropp tillhör mig, och inte honom, och att vad jag väljer att göra med den är min ensak, även om jag gör saker som är farliga. Jag menar, om jag inte ens äger min egen kropp, vad har jag då kvar? Om jag inte ens kan tala ”mitt liv” längre?

Och drogtester i skolor är befängt. Jag kan förstå att man genomför stickprov på vägar för att kolla att inte folk kör fulla. Om vi hade privata vägar skulle det kanske vara ännu mer vanligt förekommande, eftersom ingen vill köra på vägar tillsammans med berusade. Men i skolor? På vilket sätt utgör en person som rökt lite marijuana för säg 4 månader sedan ett hot mot mig eller de andra eleverna?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: