jump to navigation

Vår kunniga finansminister januari 12, 2009

Posted by Kaj Grüssner in Småprat.
trackback

I dagens Kauppalehti uttalar sig finansminister Jyrki Katainen om finanskrisen. Så här säger han:

Itselleni tuo toivoa ja positiivsita tekemisen draivia se, että kriisin luonne ja sen seurakuset pystytään hahmottamaan kohtuullisen hyvin.

Fritt översatt säger Katainen att det som fyller honom med hopp och drive att göra positiva saker är att man förstår krisens natur och dess följder tämligen väl.

Det låter ju bra, men den förståelse Katainen talar om lyser med sin frånvaro. Både amerikanska och europeiska politiker, centralbanksdirektörer, hovekonomer och journalister talar hela tiden om ökad reglering, ökade offentliga utgifter och en myriad olika program för att öka konsumtionen och därmed hålla priser och löner uppe.

Kanske Katainen har kommit till insikt om hur ekonomin fungerar och den österrikiska förklaringen på konjunkturcyckeln, men tyvärr ter det sig tämligen osannolikt.

Inte blir man gladare heller då man ser följande Facebook causes och hemsidor som förklarar att det är konsumtionen som håller ekonomin igång och att man inte ska låta sig skrämmas till att spara och avhålla sig från att investera. Detta av personer som är tillräckligt engagerade för att starta causes och hemsidor för att lindra finanskrisens skadliga verkningar! Då man påpekar för dessa engagerade personer att de är fel ute, ja då blir man tillsagd att hålla sig till sina egna idéer.

Det är sannerligen inte lätt när det är svårt…

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: