jump to navigation

Obama-anhängarnas avskyvärda hyckleri april 28, 2012

Posted by Kaj Grüssner in Debatt, Korruption, Partipolitik, Politik och samhälle.
trackback

Europas socialdemokrater och vänstermänniskor är överlag mycket imponerade av Obama. Det märks inte minst vid statsbesök. När Bush II åkte utomlands var det inte ovanligt att tusentals människor drog ut på gatan för att demonstrera, både mot Bush som person och mot hans krig. Vad jag vet har Obama aldrig mötts av en arg mobb, om något så har han mötts av dyrkande folkmassor som gör vad som helst för att få en glimt av sin frälsare, idol och herre. Denna dyrkan är något av det vidrigaste som finns och blotta tanken på det får mig att må fysiskt illa.

Obama är inget annat än ännu ett i en lång rad massmördande monster och ekonomiska analfabet som valts till USA:s president, eller ”den fria världens ledare” som det så anspråkslöst brukar kallas. Han är en vidrig, lismande skurk, en lögnare, en krigsgalning och socialistfascist, vars respekt för individens fri- och rättigheter är på samma nivå som…ja, vilken vanlig politiker som helst. Bush II, McCain, herr och fru Clinton, Santoroum, Saddam Hussein, Gadaffi, Assad. Take your pick. En maktgalen tyrann. Precis som sin föregångare, dennes föregångare, dennes föregångare och så vidare.

För den som inte varit hjärndöd de senaste dryga 3 åren borde det här vara en uppenbar självklarhet, men propagandamaskinens kraft kombinerat med hämningslöst hyckleri gör att skygglapparna sitter hårt, så låt mig ge några små exempel:

1. Obama och korporativisterna

Här är Obamas lista på donatorer i presidentvalet 2008. På top-20 listan hittar vi inte mindre än fem banker, varav samtliga gav mer än 500,000 dollar. Goldman Sachs gav över en miljon. Den andra stora gruppen är universitet, som givetvis är de stora vinnarna på studielånsubventionerna. Utan dessa skulle terminsavgifterna rasa mer än huspriserna 2008-2009. Naturligtvis finns där även General Electric och the US Government. På McCains lista finns samma banker och några till, även om han fick mycket mindre av dem än Obama. Listan på Obamas donatorer 2012 ser likadan ut som 2008. Vad har ni socialistiska hycklare att säga om det här, eller om att Obama under 3 år givit mycket mer pengar till bankerna och storindustrin än vad Bush II gjorde under 8 år?

2. Obamas krig

Förutom att ha eskalerat kriget i Afganistan så har Obama aktivt utvidgat kriget till Pakistan. Han tycker också om att mörda folk med drones. Obama beordrade fler drone attacker under sitt första år som president än Bush II gjorde under de fem föregående åren. I dessa attacker har mellan 1,500 – 2,000 människor dött. Bara i drone attacker, bara i Pakistan, bara under Obamas tre första år vid makten. Det utöver hans egna små förströelser i Libyen och Syrien, för att inte tala om hans krigshetsande mot Iran.

Men i rättvisans namn ska han ha beröm för att han tagit bort trupperna från Irak. I och för sig lämnade han kvar flera tusen legoknektar och en ambassad som är större än Vatikanstaten. Inte tog han ju hem soldaterna heller, men ändå. Detta till trots är han tveklöst en lika vanvettig krigsgalning som Bush II, men socialistiska hycklare har tydligen inga problem med att oskyldiga dör om det är en socialistisk ikon som är mördaren. Men säg mig, socialistiska hycklare, vad är den principiella skillnaden mellan att Saddam Hussein beordrar sitt flygvapen att bomba oskyldiga kurder och att Obama beordrar sitt flygvapen att bomba oskyldiga afganer och pakistanier?

3. Obamas kränkningar av individuella fri- och rättigheter

Bush II:s Patriot Act är något av det vidrigaste som USA åstadkommit på det inrikespolitiska planet och har föga överraskande lett till tusentals övergrepp och maktmissbruk. Utan att så mycket som att blinka förlängde Obama Patriot Act, att han skulle motsätta sig dess förnyande fanns inte på kartan. Hans egna bidrag till den amerikanska polisstaten går inte av för hackor de heller. Inte bara har han tagit sig rätten att låta militären arrestera amerikanska medborgare på amerikansk mark och hålla dem fångna i hemliga fängelser utan rättegång på obestämd tid och utan någon som helst kontakt med anhöriga eller advokater, han har också tagit sig rätten att låta mörda vem som helst, var som helst i världen. Han har inte ens lyckats stänga Guantanamo Bay, men det är ju inte som att hans skulle ha försökt heller. Han har även eskalerat kriget mot droger, vilket kanske är det värsta enskilda exemplet på institutionaliserat övergrepp och kränkning av mänskliga rättigheter. Och inte ett pip från de socialistiska hycklarna. Det är tydligen okej att förstöra oskyldiga människors liv och kasta dem i fängelse för offerlösa brott när det sker på order av en socialistisk ikon.

Här är nu tre exempel som alla visar samma sak: Det finns absolut ingen som helst principiell skillnad mellan Bush II och Obama. Den enda skillnaden är kvantitativ. Obama gör allt det onda som Bush gjorde, men på ännu större skala och på kortare tid. Han är alltså Bush III, men ännu värre än Bush II. Man ville inte tro att någon kunde vara värre än Bush II, men jämfört med  Obama är Bush II en skolpojke. Det visar också hur mycket socialistiska hycklare älskar massmördare. Massmördaren Che Guevara är ju en socialistikon han med. Det vore intressant att höra en socialistisk hycklare förklara vad de finner så attraktivt hos massmördare och hur det går ihop med deras tomma, ihåliga och alltigenom lögnaktiga mässande om ”solidaritet”.

Tyvärr kommer vi aldrig att få något svar, för de har inga. Jag har aldrig stött på en socialistisk hycklare som kunnat göra något annat än gapa och skrika okvädningsord när hans idoler ifrågasätts. Aldrig ett försök till seriös diskussion, inte en tillstymmelse till substans, inte den blekaste skugga av ett argument. Bara skrik, skrän, förnekande, lögner och propaganda. Det är det enda som finns i den socialistiska hycklarens förvrängda och förvridna hjärna.

Annonser

Kommentarer»

1. Sigvard - juli 17, 2012

Här har du allt väldigt fel, att vänstermänniskor skulle tycka att Obama är bra på något sätt alltså. Har själv min hemvist åt vänsterhållet men skriver under på 100% om allt du skriver om Obama.

Var har du fått det ifrån att vänstern gillar Obama?

2. Kaj Grüssner - juli 18, 2012

Hej Sigvard!

Kul att du håller med mig om Obama. Vad har jag fått uppfattningen att vänstern gillar Obama? Bland annat från det faktum att demokraterna är vänster, för att socialdemokrater världen över hyllar Obama, för att nästan varje vänstervriden tyckare (Bill Maher, Larry O’Donell, Rachel Maddow etc) avgudar honom.

Att säga att vänstern gillar Obama torde vara ungefär lika kontroversiellt som att säga att neocons gillar Reagan.

Hur kommer det sig att du har din hemvist åt vänsterhållet?

Sigvard - juli 20, 2012

Hej, mysko, alla som jag känner inom vänsterörelsen har exakt samma uppfattning om Obama som du har. Han är ju bara en vältalande marionett för Wall Street och petrodollarsystemet. En ”varg i fårakläder” eller hur man nu skall uttrycka det.

De enda presidentkandidater som jag kan se är Dennis Kucinich (dem) och Ron Paul (rep). Där är ju Dennis Kucinich blockad av Obama men det hade varit väldigt intressant om Ron Paul hade blivit republikanernas huvudkandidat.

När det gäller höger och vänster så är jag rätt så trött på denna indelning. En sund kapitalism och ett sunt banksystem vore säkert det bästa. Det kräver ju att kreditgivning inriktas på realekonomin istället för luftekonomi. Bland annat så måste det vara enklare för företagare att få lån.

Dock så är ju vänsterpartiet de enda som tar upp det här med banksystemet i sitt partiprogram men detta behöver tas upp inom alla partier. Tyvärr så verkar det segt med det.

Sigvard - juli 20, 2012

TILLÄGG

Tal av Ron Paul igår 19/7.

3. Kaj Grüssner - juli 20, 2012

Jag håller helt med dig Sigvard, fast som anarko-kapitalist tar jag ju förstås några steg längre 🙂

Vad gäller Vänsterpartiet så har jag aldrig någonsin hört dem tala om sund kapitalism och sunt banksystem. I ärlighetens namn tror jag att väldigt få, vänster eller ”höger”, ens vet vad vad kapitalism är eller hur banksystemet fungerar. De flesta anser ju att vi har kapitalism och fria marknader i USA och har haft det sedan landets grundande, att det var den fria marknaden som orsakade dagens kris.

Ingenting kunde vara längre ifrån sanningen, vilket jag har förklarat i min bloggserie ”Den oförklarliga krisen”.

Ron Paul har jag en väldigt stor beundran för, även om han är alldeles för moderat för min smak. Kucinich gillar jag också eftersom han är emot krig och för fred. Däremot har han väldigt farliga idéer vad gäller banker och penningpolitik. Ron Paul är däremot spot on även vad gäller det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: